Politika privatnosti

Centro.ba cijeni vašu privatnost i zato su vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni.
Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane, što vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s pružateljem usluga.
Ova pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem ove web stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama.

ZAŠTITA VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Nikada nećemo zlouporabiti vaše osobne podatke na bilo koji način.
Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani.
Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu.
Nećemo vam slati e-mailove na koje se niste registrirali.
Bilo kada se možete brzo i lako odjaviti iz bilo koje od naših e-mail lista.
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

PRIKUPLJANJE I OBRADA LIČNIH PODATAKA

Lični podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: Vaše ime i prezime, e-mail ili poštanska adresa, i sl. Pružatelj usluga ne prikuplja lične podatke, osim kada ste vi to omogućili, odnosno kad se složite s time, npr. prilikom naručivanja proizvoda, sudjelovanjem u nekoj od Centro.ba nagradnih igara, preuzimanjem e-knjige upisivanjem vaših podataka ili kada se prijavite na e-novosti.
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

KORIŠTENJE I ŠIRENJE LIČNIH PODATAKA

Trgovac će vaše lične podatke koristiti isključivo za ispunjavanje vaših narudžba te u tehničke svrhe, poput administracije internet stranice, kako bi Vam pružile pristup određenim informacijama ili za opću komunikaciju s vama. Trgovac neće posredovati vaše lične podatke trećim stranama.

SLOBODAN IZBOR

Vi kontrolirate informacije koje pružate o sebi. Ako ste se odlučili da nećete posredovati neke od informacija pružatelju usluga, onda nećete biti u mogućnosti pristupiti nekim mjestima ili značajkama internet stranice.
Molimo korisnike koji se žele odjaviti iz newslettera, a to nisu u mogućnosti sami učiniti klikom na odjavu, da nas kontaktiraju na e-mail info@centro.ba. Ako ste promijenili svoje lične podatke (poštansku adresu, e-mail adresu, fizičku adresu, telefonski broj), molimo vas da nas obavijestite o promjenama na e-mail info@centro.ba.

AUTOMATSKO BILJEŽENJE INFORMACIJA (NE-OSOBNE INFORMACIJE)

Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-lične podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama.

PRAVO INFORMACIJE

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike zaštite privatnosti ili kako postupamo s vašim ličnim podatcima, slobodno nam se obratite. Kontaktirajte nas na info@centro.ba.
Biti ćete obaviješteni u skladu sa vašim zahtjevom – u pisanom obliku te u skladu s važećim zakonodavstvom – koji su podaci, ako ih ima, prikupljeni tokom posjete internet stranice.

OBJAVLJIVANJE PROMJENA

Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti ličnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti.